Почистване на климатици

Услугата почистване на климатици е разработена да достави на клиента бързо, евтино и качествено решение на проблемите свързани с климатичните инсталации.

Почистването включва:

  • Сваляне и измиване на филтри. Филтрите се почистват с професионален обезмаслител, съвместим с меки метали, пластмаса и текстилни тъкани, същевременно има и ароматизиращо действие.
  • Обиране на прах от ламели с помощта на професионална достатъчно мощна прахосмукачка.
  • Измиване на алуминиевите ламели. Измиването се извършва с професионален препарат във вид на суха пяна, което от една страна предотвратява потичане на препарата и замърсяванията и не нанася щети на жилището, от друга страна предлага 100 % покритие и защита на напръсканата повърхност.
  • Поставяне на анти-гъбични таблетки във вътрешното тяло и ваничка. Таблетките контролират разпространяването на бактерии и спори, както във вътрешното тяло, така и в дренажната тръба и са регистрирани в Министерство на околната среда и водите. Съдържат инхибитори на корозия и детергенти, което поддържа тръбите чисти и предпазва от окисляването и корозирането им.

* Необходимото време за цялата процедура е около 30-40 минути.

Почистващите препарати

Почистващите препарати са специално разработена и сертифицирана американска система за почистване и дезинфекция на климатици, доказала своята ефективност в редица страни. Препаратите за почистване съдържат корозивни инхибитори, които пазят меките метали от потъмняване, корозиране и разяждане и поддържат вътрешните уплътнения и меки съединения. Цялостният продуктът има антибактериално и антивирусно действие, което е ясно осезаемо, благодарение на съдържащите се в него четвъртични амониеви съединения. Качеството на препарата е доказано със сертификат с номер UNI EN 1040 :2005.

Технологията на почистване

Технологията на почистване на алуминиевите ребра е иновативна и се базира на суха пяна, която се абсорбира от конденза и по този начин почиства цялото тяло, включително и кондензната тръба. Освен отстраняване на прах, никотинови налепи и други замърсявания се постига и дезинфекция на средата. Препаратът има и ароматизиращо действие, което неутрализира неприятната миризма при първоначалното включване на климатика. Сухата пяна е гаранция, че при почистването по стените Ви няма да се разтече препарат и вода.

Важно

Важно е да се знае, че вътрешните климатични тела създават оптимална среда за развитие на мухъл, вируси и бактерии с постоянната влажност и топлина в климатичното тяло, които водят до редица заболявания на дихателните пътища от алергичен или инфекциозен произход – настинка, фарингит, бронхит, дори и пневмония. Най-често срещаното и същевременно много опасно заболяване е причинено от бактерията „Легионеола”, която причинява така наречената Легионерска болест. Не е за подценяване факта, че леталният изход от заболяването в световен мащаб е около 20 %. Бактерията се развива във водна среда и водни инсталации с температурен диапазон 25-50 градуса (каквато се поддържа в климатика).

Препаратите, които собствениците в домашни условия използват, са агресивни и не са създадени за почистване на меки метали, по тази причина често нанасят щети и водят до потъмняване на ламелите. Всеки ползващ климатик трябва да е наясно, че около 80 % от повредите на климатиците се дължат именно на запушване на дренажната тръба причинено от образуването на мухъл и плесен, поради неспособността на конвенционалните препарати да създадат надеждна защита срещу тях. При ползване на климатика неминуемо се образува конденз, който се отвежда от вътрешното тяло с пвц тръба. При запушвания на въпросната тръба се получава теч на образувалият се конденз от вътрешното тяло на климатика, който освен щети на жилището, може да доведе и до повреждане на електрониката на климатика. Натрупването на прах и замърсените ламели,филтри и външно тяло намаляват ефективността на климатичната инсталация, което от своя страна води до повишаване разхода на ел. енергия, а това пряко се отразява на сметките на ток.

Цена на услугата: 30-40 лв., в зависимост от степента на замърсеност.