Озониране

Озониране на въздух и премахване на лоша миризма в помещенията

Услугата озониране е разработена с цел да създаде здравословна, приятна атмосфера в помещенията избавяйки ги от лошите миризми и патогенни, болестотворни бактерии, вируси, едноклетъчни организми и гъбички, като това се извършва по възможно най-безопасния и биологичен начин.

Ползването на озон за дезинфекция и стерилизация на помещенията е един иновативен и без алтернативен метод, като това се отнася и за борбата с лошите миризми. Това се дължи на факта, че който и да е от конвенционалните методи на дезинфекция и стерилизация да се ползва, не е възможно да се достигне до голяма част от помещенията а именно зад големи гардероби и шкафове, цепнатини и кухини, фуги и т.н. всички тези места са идеалната среда за развитието на плесени и бактерии. Обработката на някои меки мебели също е доста деликатен въпрос, с който обикновено препаратите за изпиране се справят само на повърхностно ниво и тук озона има голямото предимство като прониква в дълбочината на тъканта, по този начин унищожава всички микроорганизми по пътя си и премахва трайно лошата миризма идваща от тъканите.

Безопасността и екологичността на ползването на озон се състои в неговата химическа структура и нестабилност. След приключване на генерирането на озон, той за кратко време се разпада до обикновения познат ни кислород, което допълнително обогатява въздуха в помещението. Трябва да се има предвид, че по време на третирането на помещението се създава висока концентрация на озон, поради което то трябва да бъде извършвано от обучени кадри.

Услугата включва:

  • Посещение в предварително уговорено удобно за вас време, при което се преценяват особеностите на помещението, замърсеността на средата и резултатите които се търсят, определя се продължителността на процедурата.
  • Третиране на помещението с мощен генератор на озон, създаващ необходимата концентрация озон в помещението, за постигане на максимален ефект – унищожаване на всички бактерии и разграждане молекулите на лошите миризми.

Цена на услугата 40 лв. на процедура от 30 минути.